1. Deelnemers zijn woonachtig in Fazantenkamp.
 2. Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar.
 3. Gebruik SAAR:
  S = Signaleer
  A = Alarmeer 1-1-2
  A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen
  R = Reageer, door van een veilige afstand te observeren.
 4. Bij bericht in de appgroep altijd laten weten of 1-1-2 gebeld is. Dit om te voorkomen dat er een regen van 1-1-2 meldingen gedaan wordt.
 5. Respecteer elkaars privacy en ga netjes met elkaar om.
 6. Niet onnodig op elkaar reageren, bevestigen van lezen is niet nodig (emoticons etc.).
 7. Het versturen van foto’s en/of video’s van een verdacht persoon is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk is of meerwaarde heeft.
  * Dat houdt in dat je wel foto’s en video’s mag maken (mits u dit veilig kunt doen, zonder dat de persoon dit ziet), maar niet mag delen in de WhatsApp groep. Dit i.v.m. de wet op de privacy. De eventuele foto´s en/of video’s die gemaakt worden mogen alleen aan de politie verstrekt worden. U kunt aangeven bij de meldkamer dat u foto’s en/of video’s heeft gemaakt van de persoon/situatie.
  * Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte, gezicht en specifieke kenmerken (bv. moedervlek) kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type, het kenteken, schade en andere herkenbare kenmerken.
 8. Het niet houden aan de afspraken kan leiden tot verwijdering uit de groep.
 9. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan om persoonsgegevens (naam, mobiel nummer, etc.) van leden uit de groep aan derden te verstrekken.
 10. In alle gevallen waarin deze voorwaarden niet voorziet, beslissen de leden van de beheerdersgroep.

Let op!

In de Whatsappgroep zal uw telefoonnummer zichtbaar zijn voor alle deelnemers.

Uitleg SAAR:

Signaleren
Alarmeren
Appen
Reageren

Signaleren: U ziet een verdacht situatie/persoon die u een akelig gevoel bezorgt.
Alarmeren: Uiteraard belt u dan meteen 1-1-2, u krijgt dan iemand van de meldkamer aan de telefoon. U legt uit wat u gezien heeft en geeft een zo goed mogelijk signalement van de persoon. De centralist van de meldkamer zal dit doorgeven aan de politie.
De politie onderneemt graag actie want zij willen weten wat die persoon doet in uw wijk. De politie zal ten alle tijden de persoon in kwestie op een normale manier benaderen. Ook word er nooit verteld aan de persoon in kwestie dat er een melding is gemaakt van een buurtbewoner.
Appen: Nadat u 1-1-2 gebeld heeft, appt u wat u net gemeld heeft aan de meldkamer naar alle leden van de Wijk Whatsapp Groep.
Reageren: Met reageren word bedoelt dat u en de gealarmeerde leden van de Wijk Whatsapp Groep de persoon in kwestie op afstand in de gaten houd. Onderneem zelf geen actie, dat doet de politie.