Renovatie Vechtbruggen

24 februari 2016 – De gemeente bereidt de renovatie voor van drie Vechtbruggen: de Van Leerbrug in Vreeland, de dorpsbrug in Loenen aan de Vecht en de Vechtbrug in Breukelen. Het werk start in oktober na het vaarseizoen. Voor het vaarseizoen, in maart en april, worden de drie bruggen schoongemaakt.

Om tegemoet te komen aan de wensen van omwonenden worden geen optische signalen op de afsluithekken van de Van Leerbrug en dorpsbrug aangebracht. De slagbomen in Breukelen zijn hiervan wel voorzien. Wel wordt aan weerszijden van deze twee bruggen een landverkeersein (rood licht) geplaatst. Bij de drie bruggen worden geen geluidssignalen bij het opengaan aangebracht. Mogelijk krijgen de bruggen wel optische en geluidssignalen in de toekomst, wanneer wettelijke veiligheidsvoorschriften dit vereisen.

De renovatie omvat onder andere het vernieuwen van de brugbesturing naar de laatste stand van de techniek, het repareren en conserveren van houten en metalen delen en het repareren van betonbeschadigingen. De Vechtbrug in Breukelen krijgt een nieuwe slijtlaag op het brugdek. Naar verwachting is het werk eind februari 2017 afgerond, mits de weersomstandigheden gunstig zijn.

De schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een mobiele hoogwerker. Dit gebeurt buiten de spitsuren. Om het verkeer zo min mogelijk te stremmen, zal de hoogwerker regelmatig plaatsmaken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.