Doe mee met de wijkschoonmaak op zaterdag 16 september

Wij houden van een schone wijk, jij toch ook? Elk jaar doen we in Fazantenkamp mee aan de World Cleanup day.

Wil jij (weer) meehelpen om onze wijk weer een stukje mooier en schoner te maken? Kom dan zaterdag 16 spetember 2023 meedoen met de Fazantenkamp wijkschoonmaak! We starten om 10 uur voor de ingang van basisschool het Mozaïek. De wijkcommissie verzorgt prikkers, vuilniszakken handschoenen en hesjes. Mocht je liever je eigen materiaal meenemen, mag dat natuurlijk ook. Na een uurtje afval rapen zullen we weer verzamelen en worden alle harde werkers beloond met drinken en wat lekkers.

De smaak te pakken?

Wil jij regelmatig op pad gaan om een afvalommetje te maken? Vraag dan nu bij de gemeente een eigen afvalgrijper aan via groenzelfdoen@stichtsevecht.nl.

Je maakt dan een afspraak over het afhalen (of eventueel leveren) van de afvalgrijper. Bij het afhalen op het MEC in Maarssen krijg je een bruikleenovereenkomst die je moet ondertekenen.

Kaart Afvalgrijpers

Om inzichtelijk te maken dat veel inwoners hun handen uit de mouwen willen steken om hun eigen wijk schoon te houden, worden de in de wijken aanwezige afvalgrijpers op postcodeniveau op een online kaart op www.stichtsevecht.nl/groenzelfdoen gezet. Daarbij worden uiteraard geen persoonlijke adressen of contactgegevens vermeld (behalve wanneer u dat graag wilt). Het is de bedoeling dat in dezelfde kaart op korte termijn ook uitleenpunten zichtbaar worden. Daar kunnen inwoners terecht die eenmalig of voor korte tijd een afvalgrijper willen lenen. Wacht niet te lang met het aanmelden, want op = op.

Inspireer ook anderen!

Ga je op pad om je wijk schoon te maken? Plaats er een leuke foto van op Facebook of Twitter.
Gebruik daarbij de hashtag #mijnwijkschoon en #supportervanschoon. Zo inspireer je ook anderen.

world cleanupday 2023